В Ужгороді проведуть благодійну виставку-продаж картин «Виставка під час війни»

«У нас попереду два знаменні свята – День Державного Прапора та День Незалежності України. Саме з цієї нагоди митці краю підготували дуже багато різнопланових заходів, – розповів на брифінгу в Закарпатській ОВА директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Одна з таких подій – це художня виставка-продаж картин, яку 23 серпня о 16:00 на підтримку ЗСУ відкриють в Обласному художньому музеї імені Й. Бокшая.

Свої полотна представлять близько 60 художників із Закарпаття та інших регіонів країни. Цей список ще формують, однак вартість картин буде доступною. Половину коштів від продажу кожної роботи планують спрямувати нашим захисникам, зауважив директор музею Франциск Ерфан.

Член Національної спілки художників України, заслужений художник України Василь Вовчок відзначив, що закарпатські майстри не знижують своєї активності і продовжують організовувати благодійні виставки, зокрема й за кордоном, ще чимало митців воюють безпосередньо на передовій.

Виставку за сприяння Спілки та ОВА організовує музейна мистецька платформа. Детально про її роботу розповів заслужений художник України, волонтер Сергій Біба. За його словами, спочатку до складу платформи увійшли закарпатські майстри, а потім приєдналися й художники з різних куточків країни. Він додав, що ні один митець не стоїть осторонь, кожен хоче допомогти своєю творчістю, адже основна мета – підтримати наших захисників.

«Виставка під час війни» триватиме до 8 вересня 2023 року, інформує пресслужба Закарпатської ОВА.

ЗакарпатПост