Ужгородці організували підпільну нарколабораторію та встигли виготовити 13 кг канабісу

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні наркотиків в особливо великих розмірах, вирощуванні конопель та утриманні місць для такої протиправної діяльності (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 317 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Злочинну діяльність, яку чоловіки організували в одному зі складських приміщень обласного центру, правоохоронці припинили ще в травні цього року. У ході слідства встановлено, що ужгородці встановили там спеціальні системи освітлення, клімат-контролю, вентиляції та крапельного поливу, які забезпечували необхідні умови для діяльності підпільної нарколабораторії.

Під час обшуку виявили та вилучили більше 1000 рослин коноплі, які згодом планували висушувати та подрібнювати, готуючи до вживання. Крім того, знайшли і 13 кг вже готового «товару», який ділки зберігали у великих ємностях. Проведені у межах кримінального провадження експертизи підтвердили, що вилучені рослини є наркотичними засобами.

Прокурори спільно зі слідчими вже готують клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Встановлюють також інших осіб, які можуть бути причетними до злочину. Досудове розслідування здійснює поліція Ужгородщини за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост