Криміналісти поліції Закарпаття розповіли про роботу на деокупованих територіях зі збору доказів воєнних злочинів рф

Закарпатські поліцейські з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України несуть службу у регіонах, де ведуться бойові дії. І йдеться не тільки про участь у звільненні територій від окупантів, але і про детальне документування злочинів, вчинених російськими військовими.

Одну з важливих ролей у цьому відіграють саме поліцейські-криміналісти, інформує Поліція Закарпатської області.

«Коли працюєш над збором доказів у цих місцях, кожен з нас усвідомлює, що навіть найдрібніша деталь може бути важливою для слідчих та оперативників, які у подальшому працюватимуть із цією доказовою базою, встановлюватимуть причетних до скоєння злочинів. Злагоджена та якісна робота кожного з нас, сподіваюся, призведе до того, що справедливе покарання понесуть усі, хто на це заслуговує», – зазначає спеціаліст-криміналіст Мукачівського районного управління поліції Василь Гоблик, який нещодавно повернувся з Херсонщини, куди був відряджений разом зі своїм колегою з Хустського районного управління поліції Юрієм Турком.

Обстеження пошкоджених та зруйнованих будинків, місць ракетних чи авіаційних ударів та обстрілів з різноманітного озброєння входять до повсякденного графіку криміналіста.

«Робота на територіях, де проходять бойові дії, є важкою насамперед не стільки фізично, як морально. Разом з тим, для об’єктивного збору та аналізу зібраних доказів, ми зберігаємо «холодний розум», адже емоції грають не на користь роботі» –  резюмує поліцейський.

Тепер Василь та Юрій несуть службу за місцем постійної дислокації. Поліцейські кажуть, що  як тільки надійде наказ про повернення на деокуповані території, вирушать туди без вагань: «Ми мусимо відновити справедливість і мирне життя у кожному куточку нашої країни. Це ми добре усвідомлюємо і робимо все, що для цього необхідно – те, що вміємо!»

ЗакарпатПост