Ужгород провів в останню дорогу загиблого захисника – Миколу Сасина

Головний сержант Микола Миколайович Сасин народився у селі Тарасівка на Тячівщині 28 березня 1973 року.  Після завершення навчання в Рівненському НВК №2 з 1996 по 2016 роки працював в органах Міністерства внутрішніх справ України, після чого вийшов на пенсію.

11 квітня 2022 року був мобілізований на військову службу. У складі відділу прикордонної служби «Чоп» 94-го прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України разом із іншими побратимами давав відсіч російським окупантам на одній з найгарячіших точок фронту – Бахмутському напрямку, неодноразово проявляючи сміливість та рішучість.

27 серпня 2023 року внаслідок масованого ворожого артилерійського обстрілу передових позицій наших військ було поранено частину військовослужбовців, що на той момент організовували оборону. З метою недопущення заходу підрозділів ворога в тил наших позицій направили резерв від підрозділу, який очолив головний сержант Микола Сасин. Саме завдяки швидким, чітким й організованим діям резерву вдалося не допустити оточення передових позицій та забезпечити зайняття оборони по рубежу.

Згодом противник наніс черговий масований удар, який тривав майже 2 години. На превеликий жаль, у результаті обстрілу Микола Сасин отримав поранення, несумісні з життям. Своїми діями Микола Миколайович зберіг десятки життів побратимів та забезпечив утримання позицій, які дали можливість продовжувати звільнення українських територій від російських окупантів.

Прощалися із Героєм на набережній Незалежності. Віддати шану воїну прийшли рідні та друзі, колеги-правоохоронці та прикордонники, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, містяни, повідомляє Ужгородська міська рада.

Поховали Миколу Сасина на Пагорбі Слави. У Героя залишились дружина Євгенія, син Борис та донька Анастасія.

Вічна і світла пам’ять!

ЗакарпатПост