Минає 40 років з дня трагедії в селі Залужжя: 29 людей згоріли живцем

22 вересня, з нагоди 40 річниці від дня трагедії в селі Залужжя Мукачівського району, з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський з духовенством звершили панахиду та поминальну молитву за людьми, які загинули під час автомобільної катастрофи.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Після звершеної панахиди Преосвященніший Іларій звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Вечірній рейс автобуса «Мукачево-Арданово», яким поверталися додому учні ПТУ та працівники Мукачівської трикотажної фабрики, зіштовхнувся із вантажівкою, яка транспортувала меблевий лак. В результаті за лічені секунди автобус опинився у полоні полум’я. У вогняній пастці опинилися 29 осіб. Мали шанс вижити двоє молодих хлопців, які встигли вистрибнути і відбігти на безпечну відстань, але все ж повернулися аби допомогти іншим і загинули. У 2003 році на місці трагедії було встановлено пам’ятник.

Від тоді, щороку 22 вересня тут моляться за упокій загиблих. Кожного року на молитву приходять священнослужителі різних храмів, адже це спільна біда, це велике горе для багатьох родин.

ЗакарпатПост