В Ужгороді медику, якого підозрюють в одержанні хабаря, обрали запобіжний захід

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури завідувачу одного з відділень Ужгородського міського пологового будинку повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Ужгородський міськрайонний суд обрав підозрюваному запобіжний захід – домашній арешт із покладенням на нього ряду обов’язків, а у відстороненні лікаря від займаної посади на час слідства відмовив. Окружна прокуратура готує апеляційні скарги на вказанні рішення.

Наразі відомо, що медик одержав від громадянки 400 доларів США, щоб провести штучне переривання вагітності. Попередньо він висловив вимогу щодо одержання авансу від вказаної суми коштів, а другу частину йому мали надати після проведення операції.

У кримінальному провадженні триває розслідування, яке здійснює Ужгородське районне управління поліції, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Довідково: в Україні строк, до якого дозволено проводити штучне переривання вагітності виключно за бажанням жінки, становить 12 тижнів. Для переривання вагітності, строк якої – від 12 до 22 тижнів, мають бути підстави медичного або немедичного характеру, перелік яких визначений у постанові КМУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост