За матеріалами ДБР судитимуть директора лісгоспу, який розтратив кошти підприємства

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо директора Берегівського лісового господарства держпідприємства «Ліси України».

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Обвинувальний акт направлено до суду.

У червні 2022 року посадовець обіймав посаду директора іншого лісового господарства на Закарпатті та уклав договір з приватним підприємством на закупівлю сільськогосподарської техніки вартістю понад 7,5 млн грн.

Він зробив це всупереч закону про публічні торги, без оголошення тендеру, до того ж за завищеною ціною. Як підтвердила судово-економічна експертиза, ринкова вартість такої техніки майже на 700 тисяч гривень нижча, аніж придбало підприємство.

Посадовця обвинувачують у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, інформує Теруправління ДБР у Львові.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Вживаються заходи для відшкодування завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост