СБУ викрила депутатів Хустської міськради, які під час війни вкрали бюджетні кошти

Служба безпеки викрила схему заволодіннями коштами з бюджету Ужгородської територіальної громади, які призначались на капітальний ремонт системи опалення в одній з місцевих шкіл.

квартири, будинки, ділянки, дачі 👇 замовляйте рекламу в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Зловмисниками виявилися двоє депутатів Хустської міської ради, які разом зі спільниками з Ужгородської міської ради та директором фірми-підрядника привласнили 1,1 млн грн бюджетних коштів.

За даними слідства, у червні цього року будівельна компанія, що належить одному з депутатів, перемогла в тендері на ремонт системи опалення в школі на загальну суму 9,2 млн грн.

Частиною із цієї суми депутати заволоділи шляхом внесення директором фірми-підрядника до актів виконаних робіт завищених даних щодо їх вартості, а також неправомірно завищивши розмір заробітної плати.

Наразі ремонтні роботи завершено лише «на папері». Насправді ж у школі відсутня частина відображених в актах матеріалів, що створює загрозу для комфорту дітей під час навчання в холодну пору.

У межах кримінального провадження обом депутатам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна, інформує Управління СБ України в Закарпатській області.

Викриття злочину здійснювалося спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост