5 жовтня Україну накриє потужна магнітна буря

2 жовтня, закінчилася магнітна буря, тому багато метеочутливих людей краще почуватимуться, проте вже 5 жовтня очікується нова фаза.

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 💛 індекс 91145 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

У цей період багато людей можуть відчувати запаморочення, нудоту, головний біль та інші симптоми, – пише OBOZREVATEL.

Календар магнітних бур на жовтень-2023:

5 жовтня – потужна магнітна буря, пік якої буде вранці;

13-15 жовтня – слабка магнітна буря;

23-26 жовтня – слабка магнітна буря;

29-30 жовтня – магнітна буря середньої потужності.

Геомагнітні бурі незалежно від сили можуть спричинити неприємні прояви у людини. Вважається, що геомагнітні бурі мають найбільший вплив на метеочутливих людей, вагітних жінок і тих, у кого є хронічні захворювання.

Зокрема, у людей, схильних до метеозалежності, зміни в магнітному полі можуть призвести до уповільнення капілярного кровообігу та виникнення дефіциту кисню в тканинах.

Також у ці дні вони можуть відчувати головний біль, безсоння, зміни в артеріальному тиску та інші симптоми. Тим не менше, вчені продовжують досліджувати вплив коливань магнітосфери на здоров’я і поки що не мають остаточних висновків із цього питання.

Для запобігання таким ефектам рекомендується зміцнювати свій організм. Регулярні заняття спортом, перебування на свіжому повітрі та вживання достатнього обсягу води позитивно впливають на здоров’я. Дуже важливо мати у цей період повноцінний сон.

ЗакарпатПост