Померла легендарна українська співачка Ніна Матвієнко

Про це повідомила донька співачки.

Передплатіть газету ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я на своїй пошті ❤️ індекс 89266 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Вона не дожила буквально двох днів до свого 76 дня народження.

Жодних подробиць про те, як і коли саме це сталося, Антоніна не повідомила. Пост вона опублікувала сьогодні вранці.

Дочка зірки повідомила, що попрощатися з легендою української музики прихильники та друзі зможуть 11 жовтня, з 11 до 13 години у Національній філармонії України, що знаходиться за адресою Володимирський узвіз, 2. Поховають співачку на Звіринецькому кладовищі.

“Прощання з мамою відбудеться у середу, з 11 до 13 години. У філармонії”, – повідомила Тоня.

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року в селі Неділище Житомирської області. Була п’ятою дитиною в селянській сім’ї. А загалом батьки Ніни мали 11 дітей.

Мати Антоніна мала співочий талант, могла співати в три, навіть у 4 голоси. Наприкінці 1970-х років Ніна Матвієнко записала диск із материними піснями.

Співачка вела активну концертно-гастрольну діяльність ще з 1967 року. У її творчому репертуарі платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів.

Народна артистка брала участь у Помаранчевій революції та Євромайдані.

Новий період у творчій долі пов’язаний з роботою в Національному ансамблі солістів «Київська камерата», солісткою якого вона стала з 1991 року. Виразний характер фольклорного співу співачки гармонійно поєднувався з академічним стилем виконання «Камерати», розширивши художній репертуар колективу.

У репертуарі Ніни Матвієнко було багато народних пісень, серед них обрядові, ліричні, гумористичні, пісні-балади, українські пісні XVII—XVIII сторіччя. Співачка співпрацювала з відомими вітчизняними композиторами сучасності.

Вона також зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом’яні дзвони», «Пропала грамота»), радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»). Співачка озвучила низку науково-популярних кінофільмів і кілька теле- і радіопрограм.

ЗакарпатПост