На Закарпатті поліція затримала зловмисника, який організував незаконне переправлення призовників за кордон

В ході проведення оперативних заходів співробітники міграційної поліції та слідчого управління Нацполіції в Закарпатській області, у співпраці з прикордонниками, заблокували ще один канал незаконної переправи військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

Правоохоронці встановили, що організатором злочинної діяльності є 33-річний житель Рахівщини. Чоловік налагодив схему з транспортування потенційних клієнтів через кордон до ЄС поза пунктами пропуску. Свої послуги фігурант оцінив у 3500  доларів США з  особи.

В результаті опрацювання оперативної інформації, зловмисника затримали неподалік держрубежу в межах Рахівського району, при спробі незаконного переправлення чоловіка призовного віку через кордон.

Організатора протиправної діяльності затримали в порядку статті 208 КПК України. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання, інформує Поліція Закарпатської області.

У зловмисника вилучили мобільний телефон та гроші, які він отримав від клієнта. За даним фактом слідчі ГУНП в Закарпатській області відкрили провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська обласна прокуратура. За скоєне зловмиснику загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЗакарпатПост