Шуфрич залишиться під вартою до 13 листопада

Апеляційний суд Києва розглянув скаргу на запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу й залишив його під вартою.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Про це стало відомо у середу, 11 жовтня, пише Кореспондент.

“Залишити без змін (запобіжний захід – ред.). Подані апеляційні скарги адвокатів залишити без задоволення”, – сказав головуючий у справі суддя Віктор Глиняний.

Як відомо, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Шуфричу – перебування під вартою до 13 листопада включно без права внесення застави. Перед цим йому оголосили про підозру у держзраді.

Як відомо, при обшуку у Шуфрича знайшли схему “автономії” Донеччини та Луганщини і символіку РФ.

Також, підозрюваний у державній зраді Нестор Шуфрич заявив, що він є відомим фалеристом, тож колекціонує різні ордени, зокрема й радянські

Про це повідомила із зали Київського апеляційного суду кореспондентка Еспресо Катерина Галко.

Розповідаючи про знайдені в нього під час обшуку ордени, нардеп від забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич сказав, що насправді в його колекції є не тільки радянські зразки.

“В одній шухляді знайшли ордени. Там була ювілейна медаль “75 років перемоги над фашистами” російського виробництва. Але поруч, у тій самій шухляді був перший орден УНР. Оригінал. І беруть медаль, роблять фотографії і зразу зливають в інтернет-мережу. Я не знав, для чого вони це роблять. Кажу: чому ви не фотографуєте так, як знайшли? Поруч був хрест УНР – перша нагорода незалежної України. А поруч ще були ордени Вермахту, тобто Третього рейху. Я є одним з відомих фалеристів, збираю ордени, тому для мене це становило виключно фалеристичну історичну зацікавленість”, – сказав він.

ЗакарпатПост