Закарпатські митники виявили серед 20 тонн макаронів і іншу приховану продукцію

На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, інспектори-пошуківці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці запобігли незаконному ввезенню харчової продукції, прихованої серед іншого імпортного товару.

вакансії, повідомлення, рекламу, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

 Порушення зафіксували під час ретельної перевірки вантажівки, якою транспортували на митну територію України товар «вироби з макаронного тіста в асортименті», вагою майже 20 тонн, вартістю 37 тис доларів. Відправником і продавцем у товаросупровідних документах зазначалася будапештська фірма, а покупцем і отримувачем – мукачівська.

На підставі результатів застосування системи управління ризиками, митники просканували вантаж та виявили у вантажному відсіку інший товар, не заявлений у документах. Повний огляд вантажу підтвердив ймовірність незаконного ввезення на митну територію України прихованого товару комерційного призначення у значній кількості з метою уникнення сплати митних платежів.

Так, серед макаронних виробів була прихована інша харчова продукція, вагою близько 700 кг. Зокрема: бульйони курячі в кубиках – 73 упаковки (175 кг); рибний суп у кубиках – 10 упаковок (20 кг); суп гуляш в кубиках – 19 упаковок (23 кг); підлива м’ясна в кубиках – 31 упаковка (74 кг); приправа паприки розфасована – 50 упаковок (5 кг); кава в зернах різних торгівельних марок – 320 упаковок (320 кг). Орієнтовна загальна вартість виявленого товару становить близько 300 тис грн.

У наданій Закарпатській митниці відповіді угорська фірма зазначила, що працівник складу помилково завантажив не ту продукцію, яка прямувала на адресу іншого отримувача, інформує Закарпатська митниця.

На підставі визначених нормативних документів, переміщення товарів через кордон здійснюється у разі подання митному органу документів з правдивими відомостями щодо найменування асортименту, ваги, кількості чи вартості товарів, а також їх відправника та одержувача.

У даному випадку працівник угорської фірми завантажив іншу продукцію комерційного призначення, сподіваючись перемістити через кордон товар без декларування та оподаткування. Тож, подавши митному органу документи з неправдивими відомостями щодо найменування, кількості та вартості товару, приховавши його серед іншого вантажу, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі виявлений товар вилучено, його остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду, який і вирішить долю прихованих предметів правопорушення. Нагадаємо, санкції зазначеної статті передбачають накладення штрафу у розмірі 100% вартості товару з його конфіскацією.

ЗакарпатПост