Новенькі планшети «дістали» закарпатські митники з дитячих іграшок та миючих засобів

Таку «оригінальну» знахідку виявили закарпатські митники на українсько-угорському кордоні. Переміщувала сучасну техніку жителька Закарпаття, яка поверталася з Угорщини через митний пост «Астей» буквально годину тому.

вакансії, повідомлення, рекламу, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Під час проходження митного контролю у «зеленому коридорі» 42-річна жіночка запевняла інспекторів, що має з собою виключно особисті речі. Про наявність будь-яких інших товарів, які необхідно декларувати, вона заперечила.

Втім, у ході перевірки її багажу митники виявили 13 планшетів торгової марки Apple iPad (останнього покоління) в упаковці виробника. Дороговартістна техніка була заздалегідь акуратно розфасована в коробки з дитячими конструкторами та в коробках з миючими засобами для посудомийного машини.

Не менш «оригінальним» виявилася не лише «знахідка», а й пояснення закарпатки: придбані за кордоном айпади переміщувала для дітей, похресників, та інших членів родини…

До слова, орієнтовна вартість виявленої техніки на вітчизняному ринку становить майже 200 тисяч гривень (!). Тоді як згідно з митним законодавством, дозволяється переміщувати на митну територію товару на одну особу без декларування та оподаткування загальною вартістю до 500 євро та до 50 кг.

Тож, відносно громадянки України документується протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції передбачають накладення штрафу у розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.

Справу скерують до суду. Наразі планшети вилучаються, їх остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт, інформує Закарпатська митниця.

ЗакарпатПост