Закарпатка намагалася провезти через кордон майже сотню упаковок з дороговартістними ін’єкціями

На митному посту «Косонь», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники зафіксували порушення з незаконного ввезення в Україну значної партії різних медпрепаратів, в тому числі вакцин проти вірусу, вартістю майже півмільйона гривень.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

 Порушницею митного законодавства виявилася 59-річна жителька Закарпаття, яка «зеленим коридором» намагалася завезти 95 упаковок медичних препаратів іноземного виробництва, призначених для терапії діабету, вакцини проти вірусу та папіломи людини. Лікарські засоби громадянка переміщувала в автомобілі серед пакунків з особистими речами, що знаходилися в багажному відсіку.

 За попередньою оцінкою в інтернет мережі, вартість виявлених медпрепаратів сягає понад 400 тис грн.

Зауважимо, що згідно з Митним кодексом України дозволяється переміщувати спрощеною смугою контролю без декларування та оподаткування товару на одну особу, якщо його загальна вартість не перевищує 500 євро та вага до 50 кг, а медпрепаратів – не більше 5 упаковок одного найменування.

Наразі водійка надає пояснення, але будь-які дозвільні документи на переміщення ліків у неї відсутні, інформує Закарпатська митниця.

Інспектори складають протокол про порушення митних правил за ч.3 статті 471 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучаються.

ЗакарпатПост