На Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації через «туберкульоз і неграмотність»: як його покарали

На суді підозрюваний розкаявся.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

У Закарпатській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації через «туберкульоз та неграмотність».

Про це йдеться у вироку Тячівського районного суду Закарпатської області, пише ТСН.ua

За даними суду, у червні 2022 року ВЛК визнала чоловіка придатним до військової служби. Тоді ж він отримав повістку та повинен був прибути до військкомату, проте ухилився від служби в армії під час воєнного стану.

На суді підозрюваний заявив, що працівники військкомату зустріли його біля будинку та доправили для проходження ВЛК. Там його визнали придатним до служби в армії та вручили повістку. Чоловік заявив, що він не прийшов до військкомату, оскільки боявся. Також він додав, що 2020 року лікувався від відкритої форми туберкульозу. Чоловік заявив, що він неграмотний – не вміє читати та писати, оскільки навчався лише 5 років у спецшколі-інтернаті. Підозрюваний провину визнав та розкаявся.

На суді представниця ВЛК заявила, що якби у неї були документи про те, що чоловік хворів на туберкульоз, то відправила його б до фтизіатра. Також вона додала, що у випадку хвороби могла зняти підозрюваного з обліку.

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши реальний термін, на 2 роки іспитового.  Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

ЗакарпатПост