100 років відзначила жителька Ужгорода, ветеран Другої світової війни Антоніна Готліб

До ювілярки на свято завітав міський голова Богдан Андріїв, привітав із поважною датою на життєвому календарі, побажав міцного здоров’я, щасливих років у любові, турботі, благополуччі та Божій благодаті.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Народилася Антоніна Петрівна у Ленінградській області 2 листопада 1923 року, із 1946 року проживала у Самборі, а із 1969-го і донині – в Ужгороді.

Молодість її припала на важкі часи Другої світової. Жінка була зв’язковою в партизанському загоні, а потім – кочегаром на колоні паровозів особливого резерву, що підвозили на фронт боєприпаси та евакуювали поранених з поля бою. За бойові заслуги в період війни Антоніна Готліб нагороджена орденами та медалями, зокрема, орденом «За мужність».

У 1945 році, коли працювала на білоруській залізниці, пані Антоніна вийшла заміж за машиніста паровозної колони Йосипа Готліба, через рік родина переїхала до Самбора на Львівщині, звідки чоловік був родом, там народилися і їхні син та донька.

10 років Антоніна Петрівна працювала лаборанткою в Ужгородському державному університеті, звідти ж і вийшла на заслужений відпочинок.

Уже 15 років, як вдова, зараз живе разом із донькою Лілією. Ювілярка дуже любить спілкуватися, згадує молодість, цікавиться життям правнуків, інформує Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост