Черги на КПП «Ужгород» зменшилися, частина фур рушила до угорського кордону

Закарпатська митниця фіксує зменшення черги вантажівок на словацькому кордоні, фури розосередились з польського напрямку і на угорський кордон також.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

“Сьогодні упродовж дня фіксуємо зменшення кількості вантажівок на в’їзд в Україну зі словацького боку. За інформацією наших словацьких колег, нині черга зменшилася приблизно на дві з половиною сотні вантажівок, вони фіксують 650 фур проти 900 учора”, – сказала вона.

За її словами, це пов’язано з тим, що сьогодні в Словаччині національне свято, а також із тим, що частина вантажівок з польського напрямку обрала угорський кордон для в’їзду в Україну. Водії долають додаткові 150 км, щоб менше стояти в чергах на кордоні.

Сенгетовська зазначила, що пропускні спроможності митниці на КПП “Тиса” на угорському кордоні більші за ті, що є на КПП “Ужгород” – там за день можуть оформляти біля трьох сотень вантажівок.

На КПП “Ужгород” митниця збільшила пропускну спроможність майже удвічі та оформляє за день до 250 фур. У звичайному режимі тут оформляли до 140 вантажівок на добу.

На митниці зазначають, що попри пікові навантаження вживають безпекових заходів. Усі вантажі проходять перевірку, підозрілі відправляють на рентген.

Повідомляється, що в середньому митне оформлення та контроль вантажівки на в’їзд в Україну триває 20 хвилин.

ЗакарпатПост