21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

10 років тому на Майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, аби висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

Тоді ми продемонстрували Європі та всьому демократичному світові, що бачимо наше майбутнє в Європейському Союзі і що за це ми готові боротися.

Гідність і Свобода – зброя Перемоги.

Сьогодні ця дата відзначається в умовах повномасштабного вторгнення, коли Україна знову виборює незалежність, мужньо захищаючись від агресора.

Ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті, для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода. Це те, що втримало нашу оборону в найважчі часи, і що дасть нам силу вибороти Перемогу!

ЗакарпатПост