На Закарпатті відбулися спільні навчання кінологів з поліції, Держприкордонслужби та ЗСУ

В Україні активно впроваджують новітні напрямки у кінології. Наразі кінологів готують у вищих навчальних закладах та у кінологічних службах. Майбутніх інспекторів навчають знаходити контакт з тваринами та специфічним основам собаківництва. Надалі це сприяє якісній підготовці тварин, що є важливою складовою у процесі викриття, запобігання та протидії злочинам.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Сьогодні навчання для кінологів поліції Закарпаття, Державної прикордонної служби та Збройних сил України провели в Кінологічному центрі Головного управління Нацполіції Закарпаття. Заняття для правоохоронців провів інструктор з робочих якостей вищої категорії, фігурант вищої категорії, помічник судді в захисному розділі Кінологічної спілки України Олег  Мартинович. Також службовцям вибухотехніки поліції Закарпаття провели лекцію щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами.

Під час одноденних навчань правоохоронцям продемонстрували як проходить підготовка службових собак за новітніми стандартами та які техніки слід застосовувати у сучасній кінології.

На подіях та ситуаціях, наближених до реальних, лектор показав, як службовий собака може злагоджено відпрацьовувати “бойові” завдання та затримувати потенційного зловмисника. Також у Кінологічному центрі показали відпрацювання методик із пошуку чотирилапими наркотиків, зброї та вибухонебезпечних предметів.

Наприкінці одноденних навчань усі учасники могли відпрацювати та закріпити свої навички на практиці, інформує Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост