Рятувальники просять українців на вихідні залишатися вдома

Через хуртовини та мокрий сніг на автодорогах можуть утворюватися замети та ожеледиця.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Синоптики прогнозують на 26 – 27 листопада суттєве ускладнення погодних умов майже на всій території України, крім західних областей.

У зв’язку з цим в ДСНС звернулися до українців з проханням на вихідні за можливості перебувати вдома, повідомляє ТСН.

“Очікуються хуртовини й сніг, подекуди мокрий сніг і дощ. Опади можуть спричинити замети та ожеледицю на дорогах”, – попередили рятувальники.

У ДСНС закликають водіїв і пішоходів бути обережними, за можливості залишатися вдома і не планувати дальніх мандрівок, а за потреби замість власного транспорту скористатися громадським, щоб не створювати затори на автошляхах

“Якщо поїздку відкласти не можна, неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. Водіям слід бути особливо уважними і сповільнюватися поблизу перехресть і пішохідних переходів, дотримуватися безпечної швидкості та дистанції. Пішоходам потрібно переходити дорогу тільки у встановлених місцях, носити на одязі світловідбивні флікери та взуття, що не ковзає”, – порадили у ДСНС.

Рятувальники також нагадали водіям про необхідність замінити літню “гуму” на зимову.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, у неділю, 26 листопада, в Україні значно погіршиться погода. Майже всю країну накриють дощі та сніг. Пориви вітру подекуди сягатимуть 28-30 м/с.

ЗакарпатПост