Закарпаття: Берегівські перукарі привезли міжнародний приз із угорського Мішкольца (ФОТО)

Жіноча краса має безліч можливостей, аби проявити себе: хтось своїми внутрішніми цінностями, чарівною приязністю, хтось поставою, а дехто такою зачіскою приваблює, від якої інколи чоловікам неможливо відірвати погляду…

А у весняну пору зачіски мають особливе значення: яка жінка не мріє сподобатися представникам сильної половини людства?

Свідченням того, що наше провінційне містечко також має неабияких майстрів цієї справи, є приз, який завоювала берегівська команда за участь у вельми ранговому міжнародному конкурсі перукарів. Усе почалося з того, що на адресу Спілки підприємців “Negyhatar” надійшло запрошення від торговельної та промислової  палати області Боршод-Абауй-Земпен позмагатися в чемпіонаті перукарів, косметологів і майстрів манікюру. – Цьогорічні змагання уже дев’яті, тож їх по праву можна назвати традиційними, – вказували у листі-запрошенні голова палати Томаш Біголл і головний організатор конкурсу Іштван Мадарас. – Мета заходу – вдосконалення кваліфікації, підвищення рівня майстерності тощо. Голова “Negyhatarа” Габор Кінч без вагань поділився новиною з відомим у місті підприємцем, керівником популярного салону краси “Пірошка”, депутатом  міськради Пірошкою Чех  і запропонував їй сформувати команду для участі в цьому турнірі.  А далі вже пішло-поїхало:  перукарі Маріанна Елек (котра, до речі, освоювала ази цієї професії в Будапешті), Моріца Івандел, а також модель Агнеса Мигович  за підтримки Спілки підприємців “Negyhatar” виїхали до м. Мішкольц, де на спортивній арені “Generali” проходив міжнародний чемпіонат. Учасники мірялися силами та вмінням у 9 номінаціях – то були і щоденні та святкові зачіски, і екстремальні жіночі, а також класичні та модерні чоловічі стрижки. Косметологи  змагалися в  шести номінаціях.
– Ми виступали в категорії “Весна й тисячі її облич”, де слід було  показати святкову зачіску, – розповідає Пірошка. – За роботою близько 200 команд – справжніх майстрів своєї справи – пильно стежили понад 4000 глядачів. Ми працювали біля дзеркала під номером 172. Наші “конкуренти” – команди в складі 10-20 і навіть 50 осіб, мали власних стилістів, майстрів макіяжу. До слова, володарем головного призу став учасник, що нещодавно виграв престижні міжнародні змагання в Італії. Чи не всі конкурсанти у  роботі використовували перуки, шиньйони, тож яким було їх здивування, коли дізналися, що наша Маріанна Елек “працює” тільки з волоссям своєї моделі… Відтак берегівських перукарів було нагороджено окремим призом. До речі, побачивши, скільки приїжджого люду привабили перукарі в Мішкольці, я подумала: а чому б  такий же захід не провести у Берегові? А Маріанна Елек тим часом уже працює над розробкою нової зачіски. Такої, аби наступного року журі удостоїло її головного призу цих престижних міжнародних змагань. На фото М. Івандел: майстриня та модель.

Ференц ТОВТ, міська газета “Берегово”