На фронті потрібно збільшувати кількість людей з джойстиками, які керують дронами, – Бутусов

В українській армії потрібно змінювати організаційно-штатну структуру, яка не відповідає умовам ведення сучасних бойових дій.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Таку думку висловив в ефірі Radio NV військовий оглядач Юрій Бутусов, пише ТСН.ua.

За його словами, в армії потрібно змінювати організаційно-штатну структуру, оскільки вона не відповідає умовам ведення сучасних бойових дій, які “побудовані на техніці, на застосуванні сучасних оптико-електронних систем розвідки, на застосуванні масовому дронів і на тому, що зараз бойові дії ведуться на достатньо обмеженій ділянці фронту”.

“Потрібно зміни в організаційно-штатній структурі, які дозволять збільшити компонент технічний, технологічний в армії і зменшити таким чином навантаження на піхоту. У нас постійно витрата штурмовиків, постійно витрата піхотинців. А вона через що? Через те, що ми змушені воювати піхотою замість того, щоб збільшувати кількість технологій і воювати більше дронами, і нам треба перебудовуватись”, – вважає Бутусов.

Військовий оглядач стверджує, що на фронті потрібно збільшувати не кількість героїв з автоматами, а кількість людей з джойстиками, з екранами, які керують дронами і системами озброєння.

“Тоді мобілізація буде проходити більш адекватно, втрати будуть зменшені і таким чином буде впорядковане поповнення військ, ротація військ, відпочинок людей… Це все потребує системних змін”, – резюмував він.

ЗакарпатПост