Перед судом постануть жителі Тячівщини, які планували переправити до Румунії групу військовозобов’язаних

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох жителів району за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Знаючи про заборону на виїзд чоловікам призовного віку, обвинувачені організували механізм незаконного перетину кордону для таких осіб. Вони мали намір переправити до Румунії трьох громадян – жителів Сумської, Херсонської та Рівненської областей. Однак реалізувати злочинний план їм не вдалося – групу викрили прикордонники за 150 м від держрубежу, на околицях с. Біла Церква на Тячівщині.

Слідством встановлено, що до протиправної діяльності причетні й інші особи. Матеріали щодо них виділені в окреме кримінальне провадження.

Якщо вину обвинувачених у скоєнні злочину доведуть, їм загрожуватиме покарання у виді ув’язнення на строк від 5 до 7 років, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост