Мешканець Тячівщини підозрюється у повторному вчиненні злочину – умисному вбивстві

29 листопада 2023 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката в інтересах підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») КК України, на ухвалу слідчого судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 04 жовтня 2023 року про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Суд першої інстанції задовольнив клопотання слідчого СВ Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 60 днів, тобто по 02 грудня 2023 року включно без визначення розміру застави.

З матеріалів справи відомо, що в жовтні 2023 року, мешканець Тячівщини, знаходячись в будинку, де проживала потерпіла, з якою розпивав спиртні напої, та під час чого на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, вчинив сварку із останньою, в ході якої, діючи умисно, з метою заподіяння смерті людині, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, наніс декілька ударів дерев`яною палицею по голові жертві, після чого втік з місця події. Жертва була прикута до інвалідного візку та мала ІІ групу інвалідності.

Внаслідок спричинених тілесних ушкоджень потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді травматичного шоку, забою головного мозку, зовнішню кровотечу, відкриту черепно-мозкову травму та перелом кісток черепа, від яких померла на місці події.

Заслухавши доповідь головуючого судді, доводи адвоката підозрюваного і прокурора, апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу адвоката підозрюваного залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 04 жовтня 2023 року – без зміни, інформує пресслужба Закарпатського апеляційного суду.

ЗакарпатПост