В Ужгороді медики «швидкої» повернули до життя чоловіка, який має проблеми із серцем

На лінію «103» поступив дзвінок: «Ужгород, вул. Капушанська, №…, чоловік 64 роки, погано із серцем». На виклик виїхала бригада № 107 (лікар Володимир Сабов, фельдшер Антоніна Лавкай, водій Михайло Геці).

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

«За лічені хвилини були на місці і оглядали пацієнта. Вимірюємо тиск, визначаємо рівень цукру в крові, знімаємо кардіограму. Серцебиття – понад 250 ударів за хвилину, на кардіограмі – шлунучкова тахікардія», – розповідає лікар Володимир Сабов.

Зі слів дружини пацієнта, він вже декілька років має проблеми із серцем – була тромбоемболія легеневої артерії. Бригада миттєво приймає рішення – медикаментозною кардіоверсією знижувати тахікардію. Інфузійно вводяться медикаменти, але частота серцевих скорочень не зменшується, загальний стан погіршується…

«В таких випадках проводиться електрична кардіоверсія в режимі синхронізаціії. Простою мовою – перезапущення серця за допомогою електричного розряду для відновлення серцевого ритму. Проводимо знеболення та седацію. Підключаємо дефібрілятор, обираємо режим синхронізації, відповідну напругу і здійснюємо розряд. Одразу ж після першого розряду серцевий ритм відновлено до 90 ударів за хвилину».

Під постійним моніторингом та медичним супроводом пацієнта у стабільному стані бригада доправила до кардіореанімаційного відділення Ужгородської ЦМКЛ, повідомляє 103 Закарпаття.

У молодого лікаря Володимира Сабова, який працює на «швидкій» близько півроку, це перша електрична кардіоверсія. Медик зауважує, що такі випадки потребують чіткої командної роботи всієї бригади і вдячний інструкторам навчально-тренінгового центру ЗТЦЕМД за постійну можливість удосконалювати свої професійні навички. Адже навчання та відпрацювання на тренінгах реальних життєвих ситуацій дозволяють чітко та злагоджено всією бригадою надавати екстрену медичну допомогу у найскладніших випадках.

ЗакарпатПост