Закарпатська митниця інформує про ситуацію на кордонах з Румунією, Словаччиною та Угорщиною

Після оголошення продовження акції протесту словацькими перевізниками перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород», вчора (11.12.2023), починаючи з 16 год к.ч. було заблоковано рух вантажівок у напрямку з України в Словаччину.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Що стосується в’їзду великогабаритних транспортних засобів зі Словаччини, то протестувальники не перешкоджають їхньому руху на митну територію України.

Зауважимо, що пасажирський напрямок і надалі працює в обидва напрямки в штатному режимі.

Задля уникнення накопичення черг перед КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке», Закарпатська митниця скеровує перевізників на найближчі для перетину кордону КПП «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною, або «Дякове – Халмеу» – з Румунією.

Щодо українсько-угорського кордону, то після вчорашньої зустрічі з представниками суміжної сторони угорські колеги поінформували, що на їхньому боці також відбувається анонсована угорськими перевізниками демонстрація. Проте – БЕЗ блокування чи ускладнення руху для вантажівок, інформує пресслужба Закарпатської митниці.

Тож, станом на сьогодні ранок, 12 грудня, ситуація на митних постах Закарпатської митниці, передбачених для оформлення та пропуску великогабаритного транспорту, наступна:

п/п «Ужгород – Вишнє Нємецьке»: черги на вантажному напрямку:

виїзд – 30 (єЧерга – 1262 т/з)

в’їзд – 500;

оформлено та пропущено вантажних т/з за добу:

виїзд – 48 (з 16:00 к.ч. 11.12.2023 словацькою стороною не приймаються вантажні т/з);

вʼїзд – 242.

п/п «Чоп (Тиса) – Захонь»: черги вантажних автомобілів:

виїзд – 60 (єЧерга – 3052 т/з);

в’їзд – 550;

оформлено та пропущено вантажних т/з за добу:

вʼїзд – 393;

виїзд – 234.

п/п «Дякове – Халмеу»: черги вантажних автомобілів:

виїзд – 30 (єЧерга –  875 т/з);

в’їзд – 200 т/з;

оформлено та пропущені вантажні т/з за добу:

в’їзд – 152;

виїзд – 125.

ЗакарпатПост