Будівельний скандал в Ужгороді: 16-ти поверхівка на Студентській набережній, усі «за» і «проти»

Про скандальну забудову йдеться у дописі на сторінці Офісу Перетворень.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Пам’ятаєте, у січні 2021 року ми отримали новину про плани будівництва 44 метрового об’єкту біля Ротарі парку, прямо на початку Студентської набережної? Так от, зараз це одоробло повертається, але воно ще більше розрослося не тільки у висоту, а і у ширину. Згідно інформації від Ужгородська міська рада недавно забудовнику надано перші дозволи на багатоповерхівку висотою у 47,53 м (!). А ширина майбутнього монстра практично вдвічі більша за попередню. Наразі, ні закон, ні совість, не стали на заваді.

І вже завтра цей проєкт буде розглядатись на консультативній раді в ОВА. А ми, громада Ужгорода, і уявлення не маємо що там буде.

Так ось – там буде еквівалент чотирьох (!) 16-ти поверхівок зблокованих одна біля одної!

Це настільки велика будівля, що в місті майже не залишиться точок, звідки б її не було видно. Вказаний об’єкт знаходиться безпосередньо в зоні регулювання забудови 1-ї категорії, де діють суворі обмеження по висотності згідно Закону України про культурну спадщину. Відповідно до історико-архітектурного опорного плану міста Ужгород вказаний об’єкт безпосередньо межує з історичним ареалом та комплексною охоронною зоною пам’ятки містобудування місцевого значення «Історична забудова ХХ століття», яку ми всі називаємо Малий Ґалаґов.

16-ти поверхового монстра, який незграбно домінуватиме на правому березі, хочуть збудувати поруч з парком, прямо на набережній, перетворивши вкрай популярну рекреаційну зону на спальний район з великою кількістю автомобілів, які невідомо де планують паркувати. А майбутні власники елітного житла “з видом на річку”, зі своїх скляних вікон будуть передавати привіт всім нам. Буде гарно.

Ба більше, запланована багатоповерхівка має бути розташована впритул до потенційного об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – урядово-житлового кварталу Малий Ґалаґов і очевидно розміститься в його буферній зоні. Значна висота будівлі просто перекреслить наші шанси на номінування комплексу на об’єкт ЮНЕСКО, а отже, і краде у нас весь економічний та культурний потенціал, який з цим повʼязаний.

Сам забудовник, ймовірно, настільки впевнений, що все «вирішиться постфактум», що вже зараз заливає фундамент. Без необхідних погоджень.

Ужгород має розвиватись, але на користь ужгородців, а не на користь агресивних забудовників та зацікавлених осіб, які це проштовхують в міській раді та ОВА. Тим самим, по частинках відбирають у нас той самий Ужгород, який ми так любимо — резонує?

Тоді підтримайте Вашим підписом під відкритим зверненням до міської ради, ОВА, та прокуратури: https://forms.gle/ZSAqxYby5HziDtz59

Велика подяка всім причетним до захисту культурної спадщини Ужгорода!

ЗакарпатПост