Журек. Смачний рецепт польського супу

Як приготувати журек? Ділимося рецептом відомої польської страви, щоб кожен міг спробувати приготувати її вдома.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Журек – це старопольська страва, яку іноді називають старопольським кислим супом. Його подають з окремо відвареною картоплею, вкритою беконом, ковбасою або вареним яйцем. У 2023 році, за даними Taste Atlas, польський журек посів друге місце серед найпопулярніших супів у світі.

Для приготування цієї страви нам знадобляться такі інгредієнти:

1,5 л овочевого бульйону;

лавровий лист – 4 штуки;

6 зерен запашного перцю;

майоран – 1 чайна ложка;

сира біла ковбаса – 400 г;

копчене сало – 150 г;

цибуля ріпчаста – 1 шт;

часник – 4 зубчики;

картопля – 4 штуки;

закваска для кислого супу – 300-500 мл;

хрін – 1-2 ст.л,

вершки 30%. – 125 мл,

яйця, зварені круто, для подачі.

Спосіб приготування:

До овочевого бульйону додати лавровий лист, духмяний перець, частину бекону та білої ковбаси. Варити близько 20 хвилин на повільному вогні. Потім вийняти готову ковбасу, викласти її на тарілку і почекати, поки вона охолоне. У сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо бекон, що залишився. Коли воно підрум’яниться, додаємо до м’яса подрібнену цибулю. Додаємо подрібнений часник і майоран. Смажимо ще хвилину.

Наріжте картоплю кубиками, а варену ковбасу – скибочками і додайте до бульйону разом з обсмаженою сумішшю. Варити близько 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою, додати близько 300 мл закваски, хрін і вершки. Нагріти до кипіння. Подавати суп з яйцем, звареним круто.

Смачного!

ЗакарпатПост