На Закарпатті прийняли бюджет на 2024 рік

Депутати Закарпатської обласної ради схвалиди проект бюджету Закарпаття-2024.

вакансії, повідомлення, рекламу, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

У головному фінансовому документі 218,7 мільйонів гривень передбачено на заходи, пов’язані з військовою агресією.

Бюджет складає 2,1 млрд гривень і, у порівнянні з минулим роком, зменшився на 9,2%.

По галузям життєдіяльності краю найбільше коштів передбачено на освіту. На другому місці — соцзахист, культура та охорона здоров’я. 

На фінансування 57 обласних програм у галузі безпеки, освіти, охорони здоров’я, спорту, соцзахисту та інших напрямках у обласному бюджеті-2024 передбачено 346,7 мільйонів гривень, повідомляє Закарпатська обласна рада.

Вільні залишки коштів обласного бюджету спрямують на ЗСУ. Таке рішення прийняли депутати облради у ході пленарного засідання 13-ї сесії. У рішенні зокрема, йдеться, що вільні залишки коштів обласного бюджету та залишки коштів соціального фонду обласного бюджету, (крім власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з інших бюджетів, а також коштів місцевих внутрішніх та зовнішніх запозичень), які утворилися на кінець бюджетного періоду, спрямовуються виключно на підтримку Збройних Сил України.

А також — на потреби нацбезпеки та оброни, заходи та роботи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони, проектування, будівництво та ремонт захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення та облаштування приміщень, які плануються до використання для укриття населення та на оплату праці працівників бюджетних установ.

ЗакарпатПост