Успішні жінки Закарпаття 2023: Ольга Кашшай

Знайти на Закарпатті успішних жінок – просто, бо наші жінки – це неймовірно велика сила! Куди важче було вибрати з-поміж них найуспішніших, натхненних та творчих. Редактори газети «Закарпатські оголошення» та журналісти обласних ЗМІ спробували це зробити і вибрали найбільш яскравих і здатних надихати навіть у ці складні воєнні часи.

🗨 замовляйте журнал Впливові Люди з доставкою: 050 888 50 50, вайбер 👇 Вартість 200 грн. + доставка

Представлені особистості – лише невелика частка успішних закарпатських жінок у бізнесі, мистецтві, спорті, волонтерстві, політиці, проте їхні історії надихають, додають впевненості і віри у власні сили.

Ми вирішили своєрідним чином висловити свій захват тим, як наша прекрасна половина принципово, стійко і вперто, витримуючи уже й воєнні випробування, творить, винаходить, учить, любить цей непростий світ. Урешті, робить його, як годиться жінкам, кращим. Надто це вміють робити наші закарпатки!

І, звичайно, не йдеться про жодний рейтинг, адже у краси не може бути призових чи крайніх місць – лише логічна, відповідна до прийнятої, послідовність і лише в алфавітному порядку. Тому прийміть наш список як висловлення щирої любові і неодмінної поваги!

Повний список Успішних жінок Закарпаття – читайте в журналі «Впливові Люди».

Серед лауреатів цьогорічного рейтингу – Ольга Кашшай, художник, член Національної спілки художників України

Ольга Кашшай – яскрава представниця нової генерації живописців Закарпаття. Онука видатного закарпатського живописця, народного художника і заслуженого діяча мистецтв УРСР Антона Кашшая продовжила справу дідуся, але при цьому вона представила своє творче бачення, індивідуальність, творчу родзинку .

Художником стала не одразу, а вже опісля здобуття першої вищої освіти. Якось, після однієї неприємної події, Ольга зайшла до дідової майстерні й несамовито взялася малювати. Протягом наступних 15 років дівчина здобула професійну освіту, випрацювала власну манеру живопису, вступила до Всеукраїнської спілки художників, долучилася до численних спільних виставок й організувала персональні, а головне – пройшла гарт прізвищем Кашшай. «Вона зуміла довести власну самобутність», – кажуть про Ольгу сучасники.  «Однозначно, що ім’я Кашшая відроджується і продовжується в новій іпостасі», – вважає очільник обласного відділення НСХУ Борис Кузьма.

У березні 2018 року її робота «Весняний букет» була презентована у міжнародному проекті в Нью-Йорку – ARTBOX.PROJECT NEW YORK 1.0.

Сама Ольга зізнається, що натхнення черпає в природі, полюбляючи в будь-яку пору року виїжджати на пленери. Також із-під пензля художниці народжуються фантазійні, сповнені світла композиції натюрмортів. 

Фото: Каріна Асад, Varosh

ЗакарпатПост