У поліції розповіли про зміст передсмертної записки депутата, який підірвав гранати на Закарпатті

Очільник Національної поліції України Іван Вигівський розповів, що було у записці депутата Сергія Батрина, який підіграв гранати під час сесії Керецьківської сільради на Закарпаті.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Про це він розповів в інтерв’ю Українським новинам, передає “Еспресо.Захід“.

За його словами, у передсмертній записці, яку знайшли у депутата вдома, було щось накшталт вірша, де він згадав голову Керецьківської громади. Також підривник зізнавався у намірі позбавити громаду від нього та депутатів.

“Він написав там щось типу вірша. Згадав в ньому імʼя голови Керецьківської громади, обіграв його прізвище, та зізнавався у намірі позбавити громаду від нього та депутатів”, – сказав Вигівський.

Він також зазначив, що підривник був у важкому стані, але наразі його стан стабільний.

“Одна людина, на жаль, загинула. 26 було доправлено до лікарні, але згодом одна людина померла. Але це й так велике диво, що тільки так обійшлося, бо ж три гранати було. Де він взяв гранати тепер з’ясовує СБУ, яка і розслідує провадження щодо теракту”, – зазначив очільник поліції, додавши, що тепер треба бути готовими “до відлуння війни, захисту мирних громадян, і в першу чергу, подбати про дітей”.

Що відомо про теракт на Закарпатті

У п’ятницю, 15 грудня, на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат Сергій Батрин підірвав гранати, вдома у нього знайшли передсмертну записку.

Попри численні поранення та важкий стан у суботу чоловік прийшов до тями у Свалявській лікарні. Йому уже повідомили про підозру у вчиненні теракту.

Ввечері у суботу, 16 грудня, у лікарні Сваляви помер один із поранених після підриву трьох гранат в Керецьківській сільраді. Раніше йому ампутували ногу. Чоловік був в реанімації у важкому стані.

Також під час теракту постраждав військовий на протезах Василь Штефко. Згодом він розповів про пережите.

Депутату, який підірвав гранати на Закарпатті, обрали запобіжний захід. Тим часом журналіст Глагола оприлюднив нові подробиці передісторії підриву гранат у сільраді.

ЗакарпатПост