На Закарпатті СБУ ліквідувала чергову «схему для ухилянтів», яку організував власник транспортних компаній

Служба безпеки блокувала схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У результаті викрито організатора нелегального «трафіку». Ним виявився мешканець Тячівського району, власник кількох транспортних компаній, які імітували міжнародні перевезення вантажів.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

За гроші фігурант пропонував військовозобов’язаним виїхати з нашої держави на підставі внесення до бази даних «Шлях» неправдивих відомостей про те, що чоловіки є начебто перевізниками. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та в його офісних приміщеннях. Серед іншого виявлено готівку в різній валюті на загальну суму понад пів мільйона у гривневому еквіваленті. Організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Викриття злочину здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками Тячівського РВП ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост