У Львові помер 5-річний хлопчик після видалення молочних зубів

У Львові помер 5-річний Велес Пашник. Хлопчик впав у кому після видалення молочних зубів під загальною анестезією.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

За життя хлопчика останні тижні, здавалося, вболівали чи не всі українці. Попри те, що лікарі, за словами тата Велеса, констатували смерть мозку, люди сподівалися на диво. Але дива не сталося, пише BBC News Ukrainian.

Вчора ввечері у соцмережі музикант Віктор Пашник повідомив, що його син помер. “Лети наш хлопчику, лети… Усім нам із Небес світи… Спочивай з миром, коханий наш Лесюньо!”, – йдеться в дописі тата.

Чоловік розповідав, що 8 грудня минулого року мати відвела 5-річного сина до клініки ТОВ “ОРІ ГРУП” (Ori-Dent), щоб видалити 2 молочні зуби. Стоматологи запропонували зробити це під загальною анестезією. Дитина протестувала, тому мати попросила лікаря зупинитися, втім анестезіолог не послухала.

А вже скоро медичний директор клініки повідомив жінці, що під час операції у дитини зупинилося серце, яке лікарям вдалося запустити. Хлопчика перевели в реанімаційне відділення ВП “Лікарня святого Миколая. Там батькам повідомили: під час клінічної смерті медперсонал надто довго проводив реанімаційні заходи, що й призвело до тяжкого стану дитини, розповідає Віктор.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

17 грудня 2023 року за цим фактом було розпочато кримінальне провадження.  На жаль, хлопчика врятувати не вдалося і 13 січня 2024 року він помер у лікарні. У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Львівської області, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Велес із татом і мамою. Фото з особистого архіву Віктора Пашника

ЗакарпатПост