Невідома «Хвороба X» може призвести до більшої кількості смертельних випадків, ніж COVID

На Всесвітньому економічному форумі, що відбудеться 17 січня у швейцарському Давосі, обговорять можливу пандемію, яка може бути спричинена «Хворобою X», що потенційно може у 20 разів перевершити COVID-19 за смертністю.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Про це інформує Еспресо з посиланням на World Economic Forum,.

«З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома «Хвороба X» може призвести до у 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров’я до численних майбутніх викликів», – йдеться в програмі заходу.

Серед спікерів будуть присутні Тедрос Аданом Гебреїсус – генеральний директор ВООЗ; Шям Бішен – керівник Центру здоров’я та охорони здоров’я; член виконавчого комітету Всесвітнього економічного форуму в Женеві; Рой Джейкобс – президент і головний виконавчий директор Royal Philips; Пріта Редді – виконавчий віцеголова Apollo Hospitals Enterprise Ltd; Нісія Триндаде Ліма – міністр охорони здоров’я Бразилії; Мішель Демаре – голова правління AstraZeneca Plc; Джаміль Едмонд Андерлін – головний редактор Europe, Politico.

Що відомо про «Хворобу X»

Гіпотетична назва невідомого патогену «Хвороба X» використовується серед вчених для заохочення розробки контрзаходів, у тому ж числі вакцин і тестів, які можуть бути застосовані в разі майбутнього спалаху.

За словами голови Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, «Х» у назві означає «несподіваність».

У ВООЗ заявили, що низький рівень вакцинації проти останніх варіантів COVID-19 і грипу цієї зими чинить тиск на системи охорони здоров’я багатьох країн.

ЗакарпатПост