СБУ заблокувала ще три схеми втечі ухилянтів за кордон

Схеми втечі чоловіків за кордон були викриті на Закарпатті та у Запорізькій області.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Служба безпеки та Національна поліція заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Серед затриманих організаторів – ділки, які торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Закарпаття:

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ та ДБР зібрали доказову базу на організаторів ухилянтської схеми, яка передбачала переправлення призовників до сусідньої країни Євросоюзу “лісовими стежками”. Так, ще в квітні минулого року правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, мешканців Тячівського району, на спробі переправити за кордон 4-х “клієнтів”. У ході розслідування встановлено причетність до організації схеми колишнього “посадовця-силовика”.

На підставі зібраних доказів до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи із чотирьох осіб за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Запорізька область:

Затримано ділка, який разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень своїх “клієнтів” щодо наявності у них тяжких діагнозів. У подальшому на їх основі МСЕК мав “підтвердити” наявність у них інвалідності 2-ї чи 3-ї груп.

Співробітники СБУ запобігли “списанню” за цією схемою з військового обліку понад 40 потенційних призовників. Також затримано шахраїв, які за гроші обіцяли чоловікам “офіційне” працевлаштування за кордоном або ж “місце” в європейському вищому навчальному закладі. Це мало бути підставою для безперешкодного виїзду призовників за кордон.

Клієнтів шукали через оголошення в Інтернеті. Після отримання завдатку імітували “підготовку пакета документів”, хоча насправді виводили кошти через підставних осіб і обривали контакти. За оперативними даними, зловмисники діяли від грудня минулого року та за добу “працевлаштовували” до 10 осіб.

За всіма викритими фактами триває розслідування.

ЗакарпатПост