Закарпатцям обрали запобіжні заходи за підозрою у збуті канабісу та метамфетаміну

На Мукачівщині правоохоронці викрили раніше судимого жителя с. Сусково на незаконному збуті наркотиків і психотропів (ч. 2 ст. 307 КК України). У суді Мукачівська окружна прокуратура відстояла обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 212 тис. грн.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Протягом січня цього року задокументовано кілька фактів розповсюдження 35-річним чоловіком канабісу та метамфетаміну. Відомо, що для передачі «товару» замовникам він залучав і свою співмешканку.

Кримінальне правопорушення закарпатець вчинив, відбуваючи іспитовий термін покарання за інший злочин. Так, у липні минулого року Свалявський районний суд визнав його винним у незаконному поводженні зі зброєю.

Днями ще одного збувача заборонених речовин викрили в Тячеві. За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України. Зараз чоловік під вартою з можливістю внести 151 400 грн застави. Слідчі встановили, що протягом січня-лютого цього року підозрюваний займався незаконним розповсюдженням особливо небезпечного психотропу – PVP – на території Тячівського району. Він не боявся призначати зустрічі з покупцями навіть поблизу багатолюдних місць, зокрема – місцевого супермаркету.

В обох провадженнях триває слідство, яке здійснюють місцеві підрозділи поліції Мукачівщини та Тячівщини. Якщо вину фігурантів доведуть, їм загрожуватиме покарання у виді ув’язнення строком до 10 років із конфіскацією майна, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост