Новим президентом Угорщини став Тамаш Шуйок

Угорські депутати віддали 134 голоси за кандидатуру Тамаша Шуйока, ще п’ять – були проти.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Парламент Угорщини обрав нового президента країни — ним став кандидат від керівної коаліції “Фідес-КДНП” Тамаш Шуйок.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на угорське видання Index.hu

Депутати віддали 134 голоси за кандидатуру Шуйока, ще 5 — були проти. Ніхто з парламентарів не утримався. Так, він став сьомим обраним президентом.

Новий глава держави вступить на посаду з 5 березня. До того часу обов’язки та повноваження президента виконуватиме спікер парламенту Ласло Кевер.

Тамаш Шуйок народився 1956 року. За освітою він юрист. Працював юрисконсультом, адвокатом, був почесним консулом Австрії. З 2014 року став членом Конституційного суду країни, вже у 2016-му — очолив його.

Лідер фракції “Фідес” Мате Кочиш заявив, що Шуйок є “юристом з бездоганним минулим і чудовою підготовкою”. Керівні партії бачать у ньому “шанс втілити єдність нації”.

Нагадаємо, 10 лютого президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку на тлі скандалу, який був викликаний її рішенням помилувати чоловіка, засудженого за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку.

Фото: index.hu

ЗакарпатПост