В Ужгороді вшанували Великого Кобзаря

9 березня – 210-а річниця з Дня народження геніального українського поета, художника і філософа Тараса Григоровича Шевченка.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Урочистості до цієї дати традиційно відбулися на площі Народній.

До підніжжя пам’ятника Кобзарю поклали квіти представники обласної та міської влади, правоохоронних та силових структур, духовенства, дипломати, громадськість.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – згадували нині пророчі Шевченкові слова. Поет став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли росія вкотре намагається знищити все українське. По собі Кобзар залишив чимало настанов, у яких закликав боротися та не здаватися.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав Державний Гімн України, шевченківські «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий», а також «Молитву за Україну».

Присутні на площі Народній хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць, які віддали життя, боронячи зараз Україну, інформує Ужгородська міська рада.

В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для нашого народу є Тарас Шевченко, чия спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Мужній український народ, який має такого поета як Шевченко і таку вічну книгу як «Кобзар» – безсмертний.

ЗакарпатПост