85 років тому Карпатська Україна проголосила державність

 Сойм ухвалив Конституцію, державну мову – українську, синьо-жовтий прапор та національний гімн “Ще не вмерла України…”.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Недовгий період існування Карпатської України став однією з найяскравіших сторінок багатовікової боротьби за встановлення української державності.

Урочистості до річниці тих подій, а також до 150-річчя з дня народження відомого політичного, культурного, релігійного діяча, президента Карпатської України Августина Волошина відбулися на набережній Незалежності в обласному центрі.

Керівники області та міста, духовенство, військові, громадськість поклали квіти до пам’ятника Августину Волошину. Хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у боротьбі за свободу та незалежність України, повідомляє Ужгородська міська рада.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор підготував мистецько-патріотичну акцію «Моя Карпатська Україно!» Артисти виконали Гімн України, а також патріотичні та стрілецькі пісні, серед яких «Повіяв вітер степовий», «Гей, ви стрільці січовії», «Зродились ми великої години», «Понад Хустом ворон кряче».

ЗакарпатПост