Перед судом постануть двоє кліриків УПЦ (МП), яких СБУ викрила на пропаганді комунізму

У ході слідства встановлено, що настоятель храму та священник чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Будучи ідеологічними прихильниками комуністичного режиму, вони поширювали пропаганду колишнього срср.

Матеріали справ стосовно зловмисників скеровано до суду. Вони підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост