На Закарпатті затримали чергового організатора переправлення військовозобов’язаних через кордон

Співробітники міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області спільно з СБУ та Держприкордонслужбою отримали оперативну інформацію про підготовку до незаконного переправлення через кордон осіб призовного віку.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Для викриття та припинення злочинної діяльності, використовуючи можливості відділу кримінального аналізу, правоохоронці провели ряд заходів, за результатами яких встановили, що організував схему 36-річний житель міста Ужгород. Зловмисник підшукував чоловіків та пропонував їм безперешкодний перетин держкордону в обхід офіційних пунктів пропуску. Надання своїх послуг фігурант розцінював у 7 000 доларів США з людини. Гроші останній отримував у кілька траншів.

В ході проведення контролю за вчиненням злочину, на околиці міста Чоп Ужгородського району, оперативники затримали ужгородця саме під час спроби переправити одного з клієнтів до Угорщини, повідомляє Поліція Закарпатської області.

Підозрюваного поліцейські затримали у процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

У затриманого працівники поліції вилучили мобільний телефон та готівку, отриману за незаконні послуги. Зловмиснику повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 151 тисяча гривень. Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

ЗакарпатПост