Двоє військових-переправників на Закарпатті брали по 6500 доларів  за «квиток» на човен

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі двох військових за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 222 50 50, вайбер

 За даними слідства, підозрювані у вільний від військової служби час з метою власного збагачення налагодили канал незаконного переправлення до Угорщини чоловіків призовного віку в обхід пунктів пропуску.  

Встановлено, що вони підшукували клієнтів, поселяли неподалік кордону, забезпечували транспортне перевезення кількома автомобілями до відправного пункту в Берегівському районі, інструктували та надавали необхідні спецзасоби, дотримуючись при цьому заходів конспірації. Такі послуги оцінили у 6,5 тисяч доларів США.

Частину коштів вони отримували авансом, решту суми їм надавала довірена особа потенційного ухилянта після вдалої оборудки та відповідного від нього сигналу – дзвінка або повідомлення.

Викрили солдатів під час спроби переправлення військовозобов’язаного човном через річку. Їх затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання 5,5 тисяч доларів США.  Наразі обом обрано запобіжні заходи. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб, повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Закарпатської області за матеріалами 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост