Чому у двох селах Мукачівщини люди перекривали дорогу: що відомо?

25 березня, у селах Карпати та Ракошино люди перекривали трасу Київ-Чоп.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Правоохоронці вже встановили організаторку цих заходів. Тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності, повідомила речниця Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан.

Як пише Суспільне, у селах рух для проїзду авто відновлено.

«На місцях працюють поліцейські, які забезпечують публічний порядок, а також вже забезпечили частковий проїзд. За фактом перекриття дороги слідчі вноситимуть відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – стаття 279 КК України», — сказала речниця.

Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай на сторінці у Facebook написав, що 25 березня кілька десятків жінок на декілька годин перекрили трасу Київ-Чоп на двох ділянках: у районі санаторію «Карпати» та у селі Ракошино.

«…декілька десятків жінок на декілька годин перекрили важливу трасу «Київ-Чоп» на двох ділянках: в районі санаторію «Карпати» та у селі Ракошино. Жінки обґрунтували свій протест тим, що невдоволені мобілізацієї та роботою ТЦК.  На місце події оперативно прибули поліцейські для забезпечення порядку.

На одній з ділянок, а саме в районі санаторію «Карпати», ініціативна група з жінок вирушила на розмову до місцевого ТЦК, протест було одразу припинено. 

За час протесту на дорозі утворилося скупчення автомобілів, переважно вантажних. Певні фури мали вантажі, повʼязані з діяльністю Сил Оборони країни.

Спричинена пауза в русі могла коштувати життів наших бійців на фронті.

Тож хочу звернутися до наших громадян на майбутнє: війна не терпить таких вчинків. Ваші дії мають бути раціональними. Ваші дії не мають шкодити, тим паче фронту і нашим захисникам.

Якщо Ви невдоволені діями представників державних структур – ми завжди все можемо вирішити цивілізовано. Організувати зустріч та почути один одного», – повідомив очільник РДА.

Сьогодні, в селі Ракошино мала відбутися зустріч мешканців села з представниками Мукачівського РТЦК.

Деталі згодом…

ЗакарпатПост