Край Височина передав дві машини «швидкої»: патрульним та медикам із села Люта

Делегація з чеського краю Височина із гуманітарним візитом відвідала Управління патрульної поліції в Закарпатській області та амбулаторію загальної практики – сімейної медицини в селі Люта.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Закарпатським патрульним та медикам у віддаленому гірському селі чехи передали автомобілі швидкої допомоги Volkswagen Transporter. Один автомобіль працюватиме на сході нашої країни, де закарпатські патрульні будуть надавати медичну допомогу у складі зведеного загону Департаменту патрульної поліції.

Інший обслуговуватиме не лише мешканців села Люта, а й Вишки та Костринської Розтоки. У цих трьох селах проживає близько 3,5 тисяч людей. Протяжність населених пунктів – майже 20 кілометрів. У 2022 році 4 машини первинної медичної допомоги було передано на потреби військових. Єдиний транспорт – старенький УАЗ, фактично зібрали із запчастин. Зрозуміло, що така машина часто ламалася і не могла повноцінно виконувати завдання із порятунку людей. Тепер хворі у критичних ситуаціях зможуть вчасно дістатися навіть до лікарень Перечина та Ужгорода.

Це вже шостий реалізований чеськими благодійниками проєкт на Великоберезнянщині. Раніше з їхньою допомогою були відремонтовані дитячі садки в Стужиці та Жорнаві, дах в ЗОШ 1-3 ступенів у Малому Березному, замінено вікна в селі Ставне та подароване авто «швидкої» допомоги у Великоберезнянській лікарні, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

ЗакарпатПост