Ще 5 мільйонів гривень із бюджету Ужгородської громади передбачили для підтримки захисників

Зокрема, додаткові 2 мільйони гривень виділили для реалізації Програми організації та забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022-2024 роки на заходи у сфері обороноздатності та безпеки країни, також передбачили 3 мільйони на Програму надання матеріально-технічної допомоги Чопському прикордонному загону на 2021-2024 роки.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Відповідні проєкти рішень сьогодні підтримали на сесії Ужгородської міської ради.

Також, депутати підтримали зміни до Програми підтримки сімей загиблих/померлих Захисників України на 2023-2025 роки. Рішення підготували для забезпечення соціальної підтримки сімей військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах чи безвісно відсутніх, які проживають в Ужгородській міській територіальній громаді.
Рідні цих військовослужбовців також матимуть право на отримання одноразової матеріальної допомоги.

Виплату одноразової матеріальної допомоги 8 членам родин загиблих захисників-ужгородців підтримали сьогодні на сесії Ужгородської міської ради. Також проголосували за надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань ужгородці – члену родини загиблого/померлого захисника України та одноразової матеріальної допомоги особі, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною.

Загалом на ці потреби із бюджету громади виділять 700 тисяч гривень. Допомогу надали відповідно до звернень громадян щодо надання матеріальних допомог, які мають право на їхнє отримання згідно з міськими Програмою підтримки сімей загиблих/померлих захисників України на 2023-2025 роки та Програмою соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною на 2023-2025 роки.

ЗакарпатПост