Митрополит Феодор очолив чин похорону протоієрея Миколая Кабаці

31 березня, Високопреосвященніший Феодор митрополит Мукачівський і Ужгородський очолив чин похорону новопреставленного протоієрея Миколая Кабаці.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Заупокійна молитва лунала в Свято-Покровському храмі міста Ужгород, в тому храмі, який покійний протоієрей Миколай реставрував після радянського занепаду, та де багато років сумлінно виконував свій пастирський послух служачи Богу, Церкві і людям.

Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Іларій єпископ Свалявський та велика кількість духовенства, які прийшли піднести свої молитви за новопреставленого свого духівника та собрата, йдеться у дописі Митрополита Феодора.

Новопреставлений протоієрей Миколай народився 21 лютого 1950 р. в м. Мукачево.

У 1967 р. закінчив міську ЗОШ.

1968–1972 – навчаня в МДС.

7 квітня 1975 р. висвячений у сан диякона, 7 січня 1976 р. – сан священика. Обидві хіротонії звершив ректор МДА, Високопреосвященніший архієпископ Дмитровський, Володимир (Сабодан) у Свято-Покровському храмі МДА.

У 1976 р. зі ступенем кандидата богослов’я, закінчив МДА.

У тому ж році Навчальним комітетом був направлений для пастирського служінння в древню Мукачівську єпархію.

У 1986 р. єпископом Мукачівським і Ужгородським Дамаскином (Бодрий) був возведений в сан протоієрея.

В 1992 році згідно наказу керуючого Мукачівської єпархії Преосвященнішого Євфімія (Шутак) був призначений благочинним Ужгородського благочиння.

ЗакарпатПост