Закарпатський губернатор посунув у рейтингу Віктора Балогу

Він став політичним лідером 2009 року.

Закарпатський губернатор 51-річний Олег Гаваші став політичним лідером 2009 року. У рейтингу він посунув Віктора Балогу, 46 років. Останній перемагав двічі поспіль – у 2005 та 2006 роках. Цього разу також мав шанс перемогти, бо зайняв другу сходинку. На третє місце експерти поклали молодшого Балогу – Івана, а на четверте – мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Крім номінації “Політичний лідер року” експертна рада, що складається з журналістів, визначила й інші: “Виробник краю”, “Фінансова установа та організація”, “Культурно-просвітницька діяльність”, “Навчальний заклад, викладач”, “Готельний сервіс та туристичні послуги”, “Медичний та оздоровчий заклад”, “Громадське харчування та торгівля”, “Приватний підприємець, підприємство”, “Керівник, менеджер року”, “ЗМІ, журналіст”, “Популяризація фестивального руху Закарпаття”, “Політичний прорив року”, “Громадський діяч”.

“Торік політичним лідером року став Ігор Кріль. Позаторік, у 2007-му, політичного лідера ми так і не знайшли, тому ця номінація не відзначалася. Ще раніше номінація називалася громадсько-політичний діяч, тому серед переможців були й ректор університету, і науковці, і лікарі”, – розповів Gazeta.ua один із організаторів Михайло Носа.

Номінантів обираються шляхом опитування та аналізу. Упродовж року майже два десятки журналістів їздять областю, відвідують лікарні, школи, заводи. Затим відзначають кращих.

“Олега Гаваші відзначили за те, що він зміг зберегти в області спокійну політичну ситуацію”, – каже Носа.

Громадським діячем 2009 року визнали Архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Феодора.

gazeta.ua