Закарпаття: На Тячівщині рятувальники витягли з річки 80-річну жінку та її доньку

5 травня тячівські рятувальники витягали з гірської річки Тільта 78-річну Ірину та її 46-річну доньку Марію, мешканок с. Бедевля, які сиділи посеред русла на розбитому возі, тримаючись за опори металевого мосту.
Як стало відомо, прямуючи до Тячева, 53-річний Микола спрямував свій гужований транспорт до річки аби напоїти коня. Не врахувавши сильної течії, що зумовлена інтенсивними дощовими опадами, погонич загнав коня у воду, яка і підхопила усіх разом та понесла вниз за течією. Пропливши у воді близько 50-ти метрів, віз наштовхнувся на залізну опору мосту. Ледве вибравшись з води, син заходився кликати по допомогу. Але ніхто з водіїв, крім велосипедиста, на заклики бідолашного так і не відгукнувся. Останній повідомив про все рятувальників.

До їх прибуття обидві жінки майже годину просиділи у холодній гірській річці. Не зволікаючи, бійці МНС одразу ж розпочали рятувальну операцію. За допомогою рятувальної мотузки командир відділення СДПЧ-8 м. Тячів Роман Немеш спустився до потерпілих. За хвилину-другу Марія вже була на мосту. З матір’ю виявилося складніше – підняти стареньку змогли лише опустивши у воду висувну драбину. Допоки рятувальники тягнули її наверх, прапорщик Роман Немеш підсаджував стареньку знизу.

На березі на потерпілих вже чекала карета швидкої. За дві години вся родина знову зібралася в рідному домі. Стомлені, без коня та без грошей, з якими їхали на базар – зате живі.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області