Закарпаття: В Ужгороді оголошені стипендіати Богдана Футея — судді Федерального суду США

У ЗакДУ відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам юридичного факультету Юридичного інституту та оголошення стипендіатів Богдана Футея – професора, судді Федерального суду США. До слова, це – єдиний українець, призначений Президентом США довічним суддею Федерального суду округу Коламбія в Вашингтоні, знаний науковець у конституційному і виборчому праві, викладає в найпрестижніших університетах світу й навіть консультував робочу групу ВР України з підготовки Конституції 1996 року. Також він – заступник голови найпотужнішої організації українців світу – Українського Конгресового комітету.

То ж бути стипендіатом Богдана Футея – висока честь.

У церемонії вручення дипломів взяли участь перший заступник голови облради Андрій Сербайло, заступник голови УМВС України в Закарпатській області Володимир Петрицюк, декан згаданого факультету Петро Трачук та ін.

Вітаючи винуватців торжества, Андрій Сербайло зазначив, що знання законів України дозволить майбутнім фахівцям у галузі правознавства допомагати всім тим, хто цього потребує, а це – і почесно, і відповідально. Надто велика відповідальність лягає на плечі стипендіатам Богдана Футея. Це – перша висока оцінка суспільства, перший крок у велику дорогу фахових знань, яку доведеться удосконалювати.

На такій приємній ноті Андрій Андрійович закріпив святковий настрій серед присутніх, вручивши відзнаки обласної ради та дипломи. Зокрема, за вагомі успіхи у навчально-виховній та науковій роботі, активну громадську діяльність і з нагоди завершення навчального року Почесною грамотою обласної ради нагороджено кандидата юридичних наук, доцента кафедри цивільно-правових відносин юридичного факультету Юридичного інституту Закарпатського державного університету Павла Черевка, кандидата юридичних наук, професора, декана юрфаку Петра Трачука.

Подяку обласної ради оголошено методисту юридичного факультету Тетяні Василечко та випускникові Івану Логойді.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада